Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران "دانشگاه فناوری آیندهوون"(Eindhoven University of Technology) هلند اخیرا سیستم دوربین هوشمند خودروهای نظامی را طراحی کرده‌اند که می‌تواند "بمب‌های کنار جاده‌ای" یا "دستگاه‌های انفجاری دست‌ساز"(IEDs) را شناسایی کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، شناسایی بمب‌های کنار جاده‌ای(IEDs) برای سربازان بسیار دشوار است زیرا این بمب‌ها در اشکال و اندازه‌های مختلف ساخته می‌شوند و به طور معمول در جاده‌ها و زیر زمین قرار داده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال پژوهشگران هلندی یک سیستم دوربین هوشمند خودرو طراحی کرده‌اند که می‌تواند به سربازان در شناسایی این بمب‌ها کمک کند.

این فناوری توسط تیمی به سرپرستی "دنیس ون دو وو"(Dennis van de Wouw) مهندس برق دانشگاه صنعتی آیندهوون هلند ساخته شده است. از نظر سخت افزاری، این دوربین دارای یک دوربین فیلمبرداری استریوسکوپی، یک سیستم موقعیت‌یابی GPS و یک رایانه یا رابط تجزیه و تحلیل تصویر است که همه این قطعات بر روی در وسایل نقلیه نظامی نصب می‌شوند.

بنابراین هنگامی که این وسیله نظامی به مکانی که تاکنون نرفته برود آن دوربین به راحتی و توسط داده‌ها جاده‌ها را تحلیل و بررسی می‌کند.

با استفاده از GPS و پلتفرم تحلیل تصویر به همراه الگوریتم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی این سیستم تصاویر ثبت شده زمان حال جاده مذکور و تصاویر از پیش ثبت شده از جاده را با یکدیگر مقایسه می‌کند.

 اگر "سیگنال‌های هشدار دهنده" شواهدی از اختلالات اخیر خاک یا دستگاه‌های کنترل بمب را بر روی سطح زمین شناسایی کند به سرنشینان وسایل نقلیه هشدار می‌دهد. دنیس ون دو وو هم اکنون با شرکت "ViNotion" وابسته به دانشگاه فناوری آیندهوون و با وزارت دفاع هلند همکاری می‌کند تا این فناوری را توسعه دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بمب کنار جاده انفجار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۴۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابداع صفحات خورشیدی خم شونده و قابل شستشو 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سای تک دیلی، دانش پژوهان مرکز تحقیقات ریکن، صفحات فوتوولتائیک آلی ضد آب و انعطاف پذیر ساخته اند که حتی وقتی در معرض باران یا چرخه‌های شستشو قرار گیرند همچنان عملکرد خود را حفظ می‌کنند؛ دستاوردی که امکان تلفیق سلول‌های خورشیدی در پوشاک را فراهم می‌آورد.

یکی از کاربرد‌های بالقوه صفحات فتوولتائیک آلی، تولید تجهیزات الکترونیکی پوشیدنی است، دستگاه‌هایی که می‌توانند به لباس متصل شده و مثلا بر ابزار‌های پزشکی بدون نیاز به تعوبض باتری نظارت کنند. با این حال، محققان دریافتند دستیابی به صفحات ضد آب بدون استفاده از لایه‌های اضافی که منجر به کاهش انعطاف پذیری صفحه می‌شود، چالش برانگیز است.

محققان می‌دانستند ضد آب کردن این صفحات بدون کاهش انعطاف پذیری آنها کار دشواری است، اما توانستند بر این چالش غلبه کنند. صفحات فتوولتائیک معمولا از چندین لایه ساخته می‌شوند. لایه آخر فعال است که انرژی با طول موج مشخصی را از نور خورشید می‌گیرد و از این انرژی برای جدا کردن الکترون‌ها و «حفره‌های الکترونی» به کاتد و آند استفاده می‌کند. الکترون‌ها و حفره‌ها می‌توانند از طریق یک مدار دوباره به هم متصل شده و برق تولید کنند. در دستگاه‌های قبلی، این لایه که حفره‌های الکترونی را حمل می‌کند، عموما به طور متوالی با لایه بندی ایجاد می‌شد.

با این حال، برای پژوهش جدید، محققان در لایه آند، یک الکترود نقره را مستقیما روی لایه‌های فعال قرار داده و چسبندگی بهتری بین لایه‌ها ایجاد کردند. آنها از فرآیند بازپخت حرارتی استفاده کردند و صفحه را به مدت ۲۴ ساعت در معرض هوا در دمای ۸۵ درجه سانتیگراد قرار دادند. 

 «سیکسینگ شونگ» «Sixing Xiong» یکی از مجریان این پژوهش می‌گوید تشکیل این لایه چالش برانگیز بود، اما موفق شدیم آن را ایجاد کرده و توانستیم صفحه‌ای با ضخامت فقط ۳ میکرومتر بسازیم.

آنها برای آزمایش این صفحه ابتدا آن را به مدت چهار ساعت به طور کامل در آب غوطه ور کرده و دیدند هنوز ۸۹ درصد عملکرد اولیه خود را حفظ می‌کند. سپس یک صفحه را ۳۰۰ بار در زیر آب تحت کشش ۳۰ درصدی قرار دادند و دریافتند که حتی با این کار، ۹۶ درصد عملکرد خود را حفظ می‌کند. آنها به عنوان آخرین آزمایش، این صفحات را در ماشین لباسشویی انداخته و مشاهده کردند، صفحه از این مصیبت جان سالم به در برد، چیزی که قبلا هرگز به دست نیامده بود.

این پژوهشگران قصد دارند با نگاهی به آینده، پایداری این صفحات را در شرایط دیگر مانند قرار گرفتن در معرض هوا، نور شدید و فشار مکانیکی، بهبود بخشیده و سلول‌های خورشیدی آلی فوق نازک خود را بیشتر توسعه دهند تا بتوان از آنها برای دستگاه‌های پوشیدنی واقعا کاربردی استفاده کرد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند
  • اینترنت فورجی به قمر زمین می‌رود
  • شناسایی و کشف ۲۰۳ تخلف اضافه تناژ در جاده‌های مازندران
  • ابداع صفحات خورشیدی خم شونده و قابل شستشو 
  • ربات‌های قاتل؛ ترس از آینده هوش مصنوعی
  • وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی
  • ◄ افزایش چند برابری جرائم رانندگی؛ تامین ایمنی یا کسب درآمد؟
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • دوربین‌ های جدید راهنمایی رانندگی، داخل خودرو شما را می‌بینند (+عکس)
  • رفع خطر ۱۸ نقطه پر تصادف شناسایی شده استان